Kategoriler: Kategoriler

Kelepçe Rezistans Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Kelepçe Rezistans Nedir

Kelepçe Rezistans Nedir, Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?

Kelepçe Rezistans

Kelepçe rezistans, yüksek ısılı çalışma alanlarında kullanılan bir rezistans türüdür. Birbirinden farklı çalışma alanlarında kullanılan kelepçe rezistanslar, çalışma alanlarının çeşidine bağlı olarak 800 dereceye kadar dayanıklılık göstermektedir.

Alüminize çelik ve özel galvanizden üretilmekte olan kelepçe rezistanslar, genleşme ve esneme problemlerine karşı da etkilidir. Dolayısı ile endüstriyel ve ağır sanayi alanlarında da kullanılabilen kelepçe rezistanslar oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Geniş bir kullanım alanı bulunan ve işlevsel özellikleri olan kelepçeli rezistansların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Kelepçe Rezistans Nedir?

Kelepçeli rezistans, rezistanslar arasında en uygun fiyatlı olan rezistans türlerinden biridir. Bu rezistanslar farklı çalışma alanlarında ve farklı sistemlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Kelepçeli rezistanslar kullanılan malzemelere ve kullanım alanlarına göre farklı türlere sahiptir, bunlar:

  • Mika yalıtımlı kelepçeli rezistanslar
  • Seramik kelepçe rezistans
  • Kelepçe rezistans

Her bir türdeki kelepçe rezidansların farklı farklı kullanım alanları bulunmaktadır.

Kelepçeli Rezistans Ne İşe Yarar?

Kelepçeli rezistanslar, kullanım amaçlarına ve alanlarına göre temelde üç farklı şekilde üretici firmalar tarafından üretilmektedir. Mika yalıtımlı kelepçeli rezistanslar, seramik kelepçe rezistanslar ve kelepçeli rezistanların genel ve teknik özellikleri birbirinden farklıdır.

Mika yalıtımlı kelepçeli rezistansların çalışma sıcaklığı 300 dereceye kadardır. Bu rezistanslar, özellikle enjeksiyon tipi, ekstrüder plastik makinelerde, plastik olan hammaddenin şekillendirilmesinde ve de proseslenmesinde kullanılabilmektedir. Bununla birlikte, pek çok boru hattının farklı ebatlardaki tanklarının ısıtılmasında da mika yalıtımlı kelepçeli rezistanslar yaygın olarak kullanılmaktadır.

Mika yalıtımlı kelepçe rezistansların avantajı; uygun maliyetli olmasıdır fakat bununla birlikte bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Bu rezistanslar, yüksek rutubetli, yüksek nemli, buhar sıvılı ve likit alışkanlığı olan yerlerde uzun ömürlü olarak kullanılamamaktadır. Bu durumun nedeni ise; mika yalıtımlı kelepçelerin direnç gösterememesidir.

Mika yalıtımlı kelepçeli rezistanslar, barındırdığı dezavantaja rağmen dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaktadır çünkü maliyeti düşüktür ve ileri teknoloji gerektirmemektedir.

Seramik kelepçe rezistanslar, 650 dereceye kadar kullanılabilen bir rezistans türüdür. Seramik rezistansların bu kadar yüksek ısıya direnç gösterebilmesinin nedeni; içindeki direnç telini yalıtmak amacıyla steatit alaşımlı olan yüksek ısıya dayanıklı teknik seramiklerin kullanılmasıdır. Seramik kelepçeli rezistansların enerji çıkışları dört farklı şekildedir, bunlar:

  • Klemensli
  • Kapalı kutu klemensli
  • Kablolu
  • Ütü fişi çıkışlıdır.

Seramik kelepçeli rezistansların kurulum ve montajı doğru şekilde yapılır ise oldukça uzun yıllar, sorunsuz bir şekilde arıza göstermeden kullanılabilmektedir.

Kelepçe rezistanslar, paslanmaz çeliğin içine uygulanmakta olan, kare ya da yassı dikdörtgen tipli boru ısıtıcıların yerleştirilmesi ile üretilebilen ve kapalı devre üretim mantığı ile ortaya konan bir rezistans çeşididir.

Kelepçeli Rezistans Nerelerde Kullanılır?

Seramik kelepçe rezistansların kullanım alanları; plastik hammaddelerin şekillendirildiği ve de eriyik halde olan maddelerin akışının sağlandığı ekstrüder boğaz hatlarıdır. Bununla birlikte seramik kelepçe rezistanslar, yüksek ısı kullanılan ve küçük alanlarda yüksek güç gerektirmekte olan dıştan sıkmalı boru hatlarının, tankların ısıtılmasında ve özel projelerde kullanılmaktadır.

Kelepçe rezistanslar, kapalı devre olan bir sistem içerdiği için sıvı akışkanlığı olan alanlarda, buharlı ve nemli ortamlarda rahatlıkla, sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. Bu rezistansların arıza yapma riski de oldukça düşüktür. Kelepçeli rezistansların da bir dezavantajı bulunmaktadır. Bu dezavantaj; kelepçeli rezistansların ileri ve yüksek teknolojiye ihtiyaç duyması ve bu sebeple düşük maliyet ile üretilememesidir. Bu sebeple, kelepçeli rezistanslar günümüzde özel projelerde kullanılmaktadır; kullanımı yaygın değildir.

Aras Rezistans, kelepçeli rezistansların yüksek kaliteler ile sunulduğu rezistans üretimi yapan bir firmadır. İstanbul ve çevresinde güvenle rezistans alımı yapabileceğiniz bir firma arıyorsanız Aras Rezistans’u ziyaret edebilirsiniz.

admin

Paylaş
Tarafından Yayınlanı
admin

Yakın Zamanda Paylaşılanlar

Titan Rezistans Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Titan Rezistans Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Titan Rezistans Nedir Titan Rezistans Titan Rezistans Nedir, Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır? Titan…

5 sene önce
Manşonlu Rezistans Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Manşonlu Rezistans Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Boru Rezistanslar Boru Rezistans Nedir Ne işe Yarar? Boru Rezistans Çeşitli cihazlarda ısınmayı sağlayan rezistanslar…

5 sene önce
Serpantinli Rezistans Nedir Ne işe Yarar?

Serpantinli Rezistans Nedir Ne işe Yarar?

Boru Rezistanslar Boru Rezistans Nedir Ne işe Yarar? Boru Rezistans Çeşitli cihazlarda ısınmayı sağlayan rezistanslar…

5 sene önce
Boru Rezistans Nedir Ne işe Yarar?

Boru Rezistans Nedir Ne işe Yarar?

Boru Rezistanslar Boru Rezistans Nedir Ne işe Yarar? Boru Rezistans Çeşitli cihazlarda ısınmayı sağlayan rezistanslar…

5 sene önce
Özel Üretim Rezistans

Özel Üretim Rezistans

Özel Üretim Rezistans Özel Üretim Rezistans Günlük hayatımızın çeşitli aşamalarında ve sanayi sektörünün birçok bölümünde…

5 sene önce
Fişek Rezistans Nedir

Fişek Rezistans Nedir

Fişek Rezistans Nedir Fişek Rezistans Nedir ve Nerelerde Kullanılır Fişek Rezistans NedirElektrik enerjisini, ısı enerjisine…

5 sene önce
Ücretsiz Bilgi Alın !